Prešerno greste na kurac!

Gospod dr. Prešeren, verjamem da se vrti v grobu, če vidi kako FUCKINGROZNOMARIJAMADONASIJANOR dolgočasne “kulturne” dogodke prirejate njemu na čast. Ziher bi glasno smrčal, rigal in popizdeval na teh dogodkih…

Jasno je da ga je pil in se radrad veselil…pil ga je verjetno tudi zaradi duhamornega-zdolgočasenega okolja . V tej “malomeščanijariji” je za časa svojega življenja itak bil vreden kurc kej. Ko pa so po negovi smrti uničili erotične vragolije, ki jih je spisal, so lahko začeli delati na njegovem imiđu. Zgodovino so spisali ostalo pa zažgali. Dejstvo, da vemo da je bil orng pijanec pomeni, da je vrjetno zadaj bil še kaj drugega a so to uspešno zakrili. Pijančevanja pač niso mogli…in zato ga sumim…

Sumim da je bil naturalist in pristaš surovega človeškega in vsake male zadevice, ki se je vsak sramuje…Ma ziher bil naturalist in pika.

Skratka pravemu-naturalističnemu gospodu Prešernu na čast sem izvedel celonočni performans naturalizma, ki verjamem bi mu bil bližji kot debilije, ki se izvajajo po Sloveniji.

Neko noč preteklega tedna sem zvečer izpil “zdravilni čaj” proti neki virozi v meni…celo noč sem kašljal in pljuval…zjutraj je bila šalčka čudežno pol polna.

Tebi predragi Prešeren na čast jo objavljam tukaj. Upam da te vsaj malo umiri med obračanjem v grobu.

Mal je ogabno tk da prihodnji šefi, ljubezni življenja in vsi, ki se boste zgražali…jebite se, tut vi ste včasih bili ljudje, sam vam je nekje vmes to ušlo iz glave. Ostalim pa, ki imate kul želodec, smisel za humor, vas boli kurac za standarde in se zavedate da ste pač človek, čestitam, častim pivo ter povabim da si zadevo ogledate.

končni produkt performensa

ps. rednim bralcem opravičilo, sm mislu da je dans nedelja.

 • Share/Bookmark

Tags: , , , , ,

7 odgovorov to “Prešerno greste na kurac!”

 1. Šuško komentira:

  Zadevo sem si ogledal. Kje je pivo?:D

 2. Špelca komentira:

  Ja, nič strašnega ni za videt, sploh ker že nekaj dni negujemo sorodnico, ki vsak dan proizvede litre odvečne vsebine svojega želodca, nič kaj kulturno, a vsakič s slabo vestjo, ker ni vajena, da je nemočna.
  Nekoliko drugače nemočno smo si tudi pri nas doma ogledali kulturno proslavo kulturnega praznika in nekajkrat vzdihnili ..

  Skrajšano povedano: jaz tudi pričakujem pivo (ne samo povabila na pivo, ampak dejansko res kozarec piva pred sabo).

  In mogoče bi ob pitju piva brala naglas iz knjige Sila spomina, dr. France Prešeren v spominih svojih sodobnikov.

 3. vierd komentira:

  @ šuško realno gledano vrjetno na enem tovornjaku nevedoč da ga boš ravno ti zahaklal ko ti ga bo nekje naklučna kelnerca odložla pred nos…zdle pričarat na žalos ne morem…
  @špelca ja dej prnesem dejanski kozarec piva ti pa Silo spomina…povej kam?

 4. nans komentira:

  To mi je všeč, lahko bi na primer drugo leto za Prešernov dan kr kako srečanje ali pa kr tekmovanje organiziral, kdo bo več našpukal, čigava barva bo lepša, pa konsistenca, ej stari, neskončno možnosti kategorizacij, pa če greš še bolj v naturalizem noir, domišljija ne pozna meja, možnosti milijon.
  ŽIVEL NATURALIZEM!
  :)

 5. vierd komentira:

  tako se govori! kr prešernove igre nardimo :)

 6. Špelca komentira:

  Hehhe, malce pozno odgovarjam – saj bi človek še dehidriral v tem času!

  Sorodnico imamo že doma, juhej in bolj je zdrava in PREŠERNO se smeji.

  JA, pivo, kar na moj konec ga prinesi :) Ja, dajte naredit Prešernove igre, samo ne v špukanju in bruhanju, ampak v smislu boljše proslave ob prazniku, ker to, kar se gredo dežurni pripravljalci prazničnih proslav, ni ne igra, ne praznik, ne zabava, ampak sedmina (pa še te so so Štajerskem bolj zabavne)

 7. [...] se vmes spomnu da sm že enkrat njemu v čast izvedel performans. link var a2a_config = a2a_config || {}; a2a_localize = { Share: "Deli", Save: "Shrani", Subscribe: [...]

Komentiraj

Vi ste prijavljen za komentiranje.